Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Синовете на Кашоги поискаха тялото на баща си

Синовете на убития саудитски журналист Джамал Кашоги призоваха да им бъде върнато тялото на баща им и казаха, че искат да отидат в Саудитска Арабия, за да по погребат, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Салах и Абдула Кашоги казаха в интервю за Си Ен Ен, че без тялото на баща им тяхното семейство не може да жалее и да преодолее емоционалното бреме на неговата смърт.

„Това не е нормална ситуация, това изобщо не е нормална смърт. Сега искаме единствено, заедно с другите от семейството, да го погребем в гробището Ал-Баки в Медина. Говорих по въпроса със саудитските власти и се надявам, че това ще се случи скоро“, каза Салах Кашоги.

На 24 октомври той се е срещнал в Рияд с крал Салман и с престолонаследника, които са изказали съболезнования на него и на другите членове на семейството. На следващия ден Салах е заминал за Вашингтон и интервюто му за Си Ен Ен е първото му публично изявление оттогава, посочва Ройтерс.

Салах Кашоги получил уверения от крал Салман, че убийците на баща му ще бъдат изправени пред съда.

„Джамал Кашоги никога не е бил дисидент. Той вярваше в монархията, която пази единството на страната. И вярваше в извършващите се промени“, каза синът на убития саудитски журналист пред Си Ен Ен.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *