Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени

Apple вече няма да разкрива колко смартфони продава

Тазгодишният финансов отчет на Apple ще бъде последният, в който се публикува броят на продадените продукти на компанията, съобщава The Verge, цитиран от факти.бг.

Тим Кук и финансовият директор Люк Маестри твърдят, че статистиката за реализираните количества стока не са толкова важни.

През последните 2 години Apple увеличи чувствително средната цена на смартфоните си от $724 на $793. Стратегията явно работи, защото компанията е продала приблизително същия брой устройства, но през четвъртото тримесечие на миналата година печалбата ѝ се е увеличила с 29%.

Поскъпнаха и другите продукти на Apple – MacBook Air, Mac mini и т.н. Според Кук и Маестри именно увеличението на средната цена обезсмисля публикуването на информация за броя продадени устройства.

Създателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск обяви, че продуктите на Apple „вече не ни смайват“, макар по същество компанията все още да прави добри смартфони.

Заради ниско търсене пък, Apple обяви, че спира допълнителното производство за iPhone XR. Според изданието Nikkei компанията ще прави с около 100 000 броя по-малко на ден, което е с 20-25% по-малко от първоначалните прогнози.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *