Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени Свят

В САЩ отсякоха юбилейна монета с правописни грешки

Интернет магазинът White House Gift Shop пусна в онлайн продажба юбилейна монета, посветена на срещата в Хелзинки между президентите на Съединените американски щати Доналд Тръмп и на Руската федерация Владимир Путин. Особеното е, че монетата, с паралелни надписи на английски и руски език, съдържа три правописни грешки, съобщи БГНЕС.

Върху едната страна на монетата, на фона на знамената на двете държави, са отсечени образите на лидерите на двете световни суперсили. На обратната е изобразена катедралата в Хелзинки и три надписа на руски език, които съдържат правописни грешки – „ддипломатическа история“, „ново ера“ и „Хелпинска среща“.

Юбилейната монета и интернет магазинът, който я предлага, нямат никаква връзка с Белия дом и президента Тръмп, въпреки твърденията в редица медии за противното. Подобна монета беше отсечена и след срещата на Тръмп със севернокорейския лидер Ким Чен Ун в Сингапур.

БГНЕС припомня, че президентите на Русия и Съединените щати проведоха първата самостоятелна среща във финландската столица Хелзинки на 16 юли. Двамата лидери разговаряха на четири очи повече от два часа, което донесе на Тръмп сериозни критики у дома.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *