Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Заради лошото отношение в болниците: Майки ще раждат със скрити камери

Бъдещи майки влизат в родилните отделения със скрита камера. Така бременни искат да покажат лошото отношение в АГ болниците.“Родих дъщеря си преди две години. Вместо най-хубавият, това беше най-кошмарният ден в живота ми. Бях подложена на емоционално и физическо насилие. Обиждаха ме, заплашваха ме, а накрая една санитарка ми удари шамар. Бях абсолютно сама, Естествено нямам никакви доказателства за случилото се. Скоро ми предстои второ раждане и този път ще бъда подготвена“, споделя 34-годишната Лора Н.

По думите ѝ в интернет вече има организация на бъдещи майки, които възнамеряват да раждат със шпионски устройства, съобщава ТрафикНюз.

„Аз членувам в една тайна фейсбук група, в която има около 200 жени от различни градове. На всички ни предстои раждане и повечето смятаме да запишем целия процес и да публикуваме записите онлайн, за да се види най-после на какво подлагат родилките в някои болници. В провинцията особено е истински ужас“, обяснява Лора.

В същата група се коментира всеки случай със смърт на родилка или проблемно раждане.

„Да се твърди например, че лекарите скачат по корема на майките и въпросният метод „Кристелер“ не се прилага, е просто нелепо. Всяка жена, която е раждала в България, знае. Имаше няколко кампании за насилието над родилки, вдигна се малко шум, но после пак – нищо. Затова искаме доказателства“, споделя друга майка в групата.

Бъдещите родилки купуват скритите камери от интернет. Те разказват, че са се спрели на няколко варианта, като шпионска гривна или тайно копче, което ще пришиват на нощниците си.

Междувременно друга организация подготвя петиция за подобряване на родилните грижи в България.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *