Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Фандъкова: До 2 години за всяко дете ще има място в детска градина близо до дома

Общо 10 нови сгради на детски градини и цялостна модернизация на съществуващи ще бъдат направени в столицата през следващата година. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на нова детска градина в квартал Драгалевци.

Надявам се, че ще успеем да изпълним много амбициозния план до две години за всички деца над 3-годишна възраст в София да има място в детска градина, която да е близо до района, в който живеят, допълни тя, цитирана от бтв. Кметът посочи, че през тази година над 18 млн. лв. Столична община е инвестирала в строителство и модернизация на детски градини и училища.

Само за район „Витоша” това е третата нова сграда на детска градина, която откриваме, посочи Фандъкова и допълни, че само преди няколко месеца са открили такава и в кв. „Бояна“. Вече строим още две нови сгради в район „Витоша”, каза Фандъкова.

Конкретно за градината в Драгалевци, тя посочи, че това е второто й разширение с нова сграда, което се прави в последните години. В нея ще има четири групи – две яслени и две градински.

Кметът посочи, че откакто е започнала инвестиционната програма в изграждането на нови детски заведения са построили над 90 нови сгради.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *