21.07.2024

Преместват на друго място пощенската кутия на Дядо Коледа в Гренландия

Funny girl in Santa hat writes letter to Santa near christmas tree

Пощенската кутия на Дядо Коледа в Гренландия, предназначена за получаване на писмата от дечицата до Веселия старец, се премества на друго място, съобщава ДПА.

Червеното съоръжение, високо няколко метра, е изнесено от предишната му локация в Илулисат и пътува по море за новата си дестинация в гр.Уманак на едноименния остров на западното крайбрежие на Гренландия. Според традицията Добрия старец всяка година получава многобройни писма, за да изпълни желанията за подаръци на послушните дечица по света. Някои от учениците в по-горните класове в Уманак посветиха времето си през изминалите четири години, за да отговарят поименно на получената поща.

Преместването на пощенската кутия по-близо до тях ще ги улесни в благородното им начинание. От училищното настоятелство СОУ „Едвард Крузе“ се извиняват, че не всички писъмца ще получат личен отговор.

Миналата година между 10 и 15 хиляди са били писмата, получили отговор до месец януари. Но за други, това е било невъзможно поради нечетливите адреси и написаните желания на руски или китайски. Тези езици не се изучават в училището „Едвард Крузе“ и поради тази причина е било невъзможно да бъде изпратен отговор от името на Дядо Коледа. Но при все това цялата му кореспонденция грижливо се съхранява. Гренландия е считана за едно от родните места на Добрия старец, като другите са на Северния полюс, Финландия, Русия и Турция, припомня агенцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *