Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Протестът блокира кръстовището на „Орлов мост”

Протестиращите блокираха движението на „Орлов мост“ в столицата. Преди това се събраха пред сградата на Министерски съвет с викове „Мафия“ и „Оставка“. След това протестиращите се преместиха пред сградата на Народното събрание.
Автомобил почти се вряза в групата на протестиращите на жълтите павета в София, показва видео, публикувано на страницата на СДВР във Facebook. След това автомобилът потегли по бул. „Цар Освободител“ в посока към президентството. От информацията на полицията става ясно, че шофьорът е арестуван.

В столицата се провеждат 4 протеста с различни искания, като в града пристигнаха хора от различни краища на България. В социалните мрежи се появи информация, че на входовете на града има жандармерия.За реда в цялата страна се грижат около 2000 полицаи, от тях 1000 – в София.

От полицията съобщиха, че протестите преминават без нарушаване на обществения ред, но има все пак случаи на издадени актове.

В София шофьор на „ Голф“ е отведен в Пето РУ. Той е правил дрифтове в района на пл. „Народно събрание“ , не се е подчинил на полицейско разпореждане и след светкавична реакция на униформените е задържан.

МВР напомня, че законите важат за всички и призовава протестиращите задължително да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *