Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Четири деца загинаха при пожар в руския град Тула

Четири деца загинаха при пожар късно снощи в апартамент в руския град Тула, на около 180 км южно от Москва, предаде Первый канал , цитирайки пресслужбата на следственото управление на Тулска област.

Засега възрастта на децата не се уточнява, като само се казва, че са малолетни. Те били в жилището заедно с жена, която е получила изгаряния, но е оцеляла и сега е в болница.
За изясняване на обстоятелствата около произшествието е в ход съдебно-медицинска експертиза за изследване на телата на жертвите. Експерти ще проведат и пожарно-техническа експертиза. Следователи вече разпитват свидетели. Образувано е наказателно дело за „смърт по непредпазливост на две или повече лица“, за което се предвижда затвор до 4 години.

За причината за пожара засега не се казва нищо. Жилището на първия етаж на сградата е напълно унищожено. Пристигналите на място пожарникари са извели от съседни апартаменти седем души. В останалите жилища в 5-етажния блок снабдяването с газ и ток, както и топлоподаването не са нарушени, съобщи шефът на градската администрация Евгений Авилов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *