19.07.2024

Внучката на Златьо Бояджиев, тв водещ, актьор и художници даряват картини за бала на юристите

Внучката на Златьо Бояджиев – Беатрис, актьорът-художник Ники Сотиров, тв водещата Константина Живова, адвокат Румяна Недялкова, дъщерята на строителните предприемачи Барбукови – Дейзи, художниците Николай Янакиев, Илия Желев, Иван Яхнаджиев и Силви Басева, ще дарят бизвъзмездно картини за търга в помощ на деца с церебрална парализа, част от Благотворителния Бал на юристите, който ще се проведе тази събота в хотел Маринела. По време на бала ще се раздадат и традиционните статуетки на Националните правосъдни награди. Те са в категориите – Адвокат, Съдия, Прокурор, Нотариус, Синдик, Млад юрист, Кантора, Медиатор, Дело. Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков, деканът на Юридическия факултет към СУ проф. Сашо Пенов и идейният вдъхновител на Националните правосъдни награди – екссекретарят на Софийска адвокатска колегия Владимир Дончев са председатели на журито, което тази година оценява юристи и магистрати на церемонията.

Гран При на Националните правосъдни награди ще бъде връчен на проф. д-р Александър Янков. 94-годишният юрист е бил зам.-председател на международния съд в Хага, дългогодишен съдия към Международния морски трибунал към ООН и единственият българин – президент на Световната организация по международно право. Статуетката ще му връчи миналогодишния носител на престижната награда проф. Васил Мръчков, а грамотата ще му поднесе най-добрият му студент по Международно право – адвокат Людмил Рангелов.

Официален гост на церемонията ще бъде Мартен Прадел – директор към Международния адвокатски съюз, който пристига специално за най-престижното събитие в юридическата гилдия.

Водещи на вечерта ще са певицата Боряна Баташова и юристът Юлиян Демирев. За доброто настроение на гостите ще се погрижи изпълнителката Цвети Радойчева, както и три малки таланта от Асоциацията за подкрепа на децата, с председател Богдана Желявска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *