Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Свят

Сърбите в Косово отменят митата върху стоките от Белград

Да се отменят митата върху стоките от Централна Сърбия, защото тази мярка ще принуди сърбите да се изселят от тези райони. Това е едно от решенията на заседанието на кризисния щаб на четирите северни общини, населени от сърби, съобщава местното Radio konakt plus, цитирано от Агенция „Фокус”.

Радиото обяснява, че срещата се е провела след акцията на косовските полицейски спецчасти в Северна Митровица в петък сутринта, когато бяха арестувани четирима сърби, заподозрени, че са свързани с убийството на Оливер Иванович.

На заседанието е решено още да се поиска незабавното освобождаване на гражданите на Северна Митровица, или да се дадат убедителни доказателства (за участието им в убийството на политическия косовски сръбски лидер Оливер Иванович). Освен това трябва да се запази мира и сигурността и КФОР, както и другите отговорни международни организации в Косово и Метохия да направят необходимото, за да ги гарантират и да се проведат мирни и ненасилствени едночасови протести срещу политическия и полицейския терор на Прищина срещу сърбите.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *