Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Задържаният с подкуп данъчен може да получи до 10 години затвор

Задържаният данъчен служител с подкуп може да получи наказание от 10 години лишаване от свобода. Това каза ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова в ефира на „Здравей, България“. Тя заяви още, че са използвани всички видове специални разузнавателни средства по време на наблюдението му, което продължило повече от месец. По думите й към настоящия момент по досъдебното производство няма данни за други прояви на задържания Любомир Савов. Досъдебното производство е образувано конкретно по повод действията на служителя по отношение на дружеството в ревизионния екип, допълни тя.

Емилия Русинова обясни, че обвиняемия е бил част от ревизионния екип проверявал търговското дружество. Към настоящия момент по делото няма доказателства ревизионното производство да е приключило и да са установени данъчни задължения в размер на 800 000 лв. неплатени задължения на дружеството. На среща с управителя на дружеството обвиняемият е обяснил, че след като са се запознали с дейността на фирмата, са се установили такива несъответствия, за които те биха могли да си затворят очите и да напишат акт в размер на 16-20 хил. лв.

Подкупът е даден автомобила, в който е осъществена срещата между управителя и обвиняемия. Арестът е направен непосредствено след получаването на парите. Емилия Русинова коментира, че наблюдаващият прокурор и разследващият са органите, които в момента са преценили как да извършат процесуално-следствените действия. Тя добави, че за разлика от ареста на Десислава Иванчева, парите от подкупа за Савов не са били броени на мястото на ареста.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *