21.07.2024

Задържаният с подкуп данъчен може да получи до 10 години затвор

белезници

Задържаният данъчен служител с подкуп може да получи наказание от 10 години лишаване от свобода. Това каза ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова в ефира на „Здравей, България“. Тя заяви още, че са използвани всички видове специални разузнавателни средства по време на наблюдението му, което продължило повече от месец. По думите й към настоящия момент по досъдебното производство няма данни за други прояви на задържания Любомир Савов. Досъдебното производство е образувано конкретно по повод действията на служителя по отношение на дружеството в ревизионния екип, допълни тя.

Емилия Русинова обясни, че обвиняемия е бил част от ревизионния екип проверявал търговското дружество. Към настоящия момент по делото няма доказателства ревизионното производство да е приключило и да са установени данъчни задължения в размер на 800 000 лв. неплатени задължения на дружеството. На среща с управителя на дружеството обвиняемият е обяснил, че след като са се запознали с дейността на фирмата, са се установили такива несъответствия, за които те биха могли да си затворят очите и да напишат акт в размер на 16-20 хил. лв.

Подкупът е даден автомобила, в който е осъществена срещата между управителя и обвиняемия. Арестът е направен непосредствено след получаването на парите. Емилия Русинова коментира, че наблюдаващият прокурор и разследващият са органите, които в момента са преценили как да извършат процесуално-следствените действия. Тя добави, че за разлика от ареста на Десислава Иванчева, парите от подкупа за Савов не са били броени на мястото на ареста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *