Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Агресия в спешното в Козлодуй, младежи удрят и блъскат персонала

Младежи са нападнали екип на Филиала на Спешния център в Козлодуй и ударили шофьор на линейка, информираха Спешния медицински център в града, цитиран от Kozloduy-bg.info.

Шофьорът А.Ш. е пострадал след като се е притекъл на помощ на екипа. Инцидентът е станал около 1.00 часа през нощта на 2 декември. Тогава в противошокова зала е имало пациент с инфаркт, заради когото двамата младежи били помолени най-учтиво да изчакат. Единият от тях бил с изгаряне на ръката. Те обаче били агресивно настроени и избухнал скандал. Налетели на бой на екипа, шофьорът на линейката се притекъл на помощ на колегите си и бил нападнат от агресивните младежи.

„Имало е спешен случай точно в този момент в противошокова зала и двамата колеги на смяна са били ангажирани. В това време са дошли двама младежи на видима възраст около 20-години. Единият от тях е бил с изгаряне на ръката, а другият най-вероятно е бил придружител. Колегите са ги помолили най-учтиво да изчакат малко, тъй като има спешен случай в залата. И тогава го е отнесъл шофьорът, който се е притекъл на помощ на екипа и един вид се е явил като наш бодигард. Колегите просто са помолили момчетата да изчакат за превръзка, тъй като изгаряне на ръката не е животозастрашаващо и първо трябва да се окаже медицинска грижа на човека с инфаркта, който е бил в критично състояние. Спешният пациент е бил умиращ, който след нашите грижи е транспортиран по спешност за Враца. След като нанесли побой на шофьора на линейката нападателите избягали. Ние затова настояваме от години за камери във филиала, защото има много такива инциденти. Уведомили сме полицията и е подадена жалба след случая“, допълни завеждащият филиала д-р Рени Красимирова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *