Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Адвокатът на Баневи: Прокуратурата трябва да докаже, че са „изпрани“ 1 милиард лева

Обвиненията към семейство Баневи не са много и прокуратурата трябва да докаже, че са изпрани 1 млрд. лв. Това заяви адвокатът на семейството бизнесмени Христо Ботев в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“. Той добави, че случаят им прилича на този с Цветан Василев. Отношението към семейство Баневи се променя преди една година, когато премиерът казва няколко думички. Когато държавата каже, че нещо не е редно и прокуратурата се задейства по никое време, за деяния от 2005 година, малко е странно, че прокуратурата прецени през 2018 година, че е необходимо да вземе мерки, каза юристът.

Христо Ботев обясни, че майката на Николай Банев – Мария Банева ще бъде привлечена под наказателна отговорност тази седмица. Адвокатът допълни, че до сега към нея няма официални обвинения и допълни, че в ареста са само Николай и Евгения Баневи.

Условията са, като в български арест. Всеки от държавниците казва, че ареста не е луксозен хотел – така е, само че идват от Франция, където и двамата казват, че ареста е бил като тризвезден хотел. Тази година посетих мои клиенти в Германия и Англия – там е същото, каза Ботев. Адвокатът заяви, че Баневи са били въведени в съдебната зала с белезници, а съдът е разрешил да бъдат премахнати преди влизането на медиите. Юристът допълни, че не е правилно да се разпространяват снимки от разследващите, показващи личния живот на обвиняемите. Преди години „МВР Пикчърс“ разпространяваше кадри, сега разследването се води от Специализираната прокуратура. МВР имаше задълженията единствено да охранява района. Откъде накъде МВР се явява като оператор на тези служби, режисирано ли е от тях и кой е продуцентът, заяви още адвокат Ботев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *