Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Последни новини Свят

Макрон даде куп обещания, въвежда извънредно положение в икономиката

Президентът на Франция Еманюел Макрон в специално телевизионно обръщение обеща да премахне увеличения данък за бедните и пенсионерите с ниски доходи, съобщи Асошиейтед прес.

Френският президент Макрон обеща увеличаване с около 100 евро на минималната месечна заплата във Франция, предаде ДПА.

Той осъди „недопустимото насилие“ по време на протестите и обеща да направи всичко възможно за възстановяване на спокойствието, предаде Асошиейтед прес. „Никой гняв не оправдава атаките срещу полицаите“, каза френският президент.

В специално телевизионно обръщение Еманюел Макрон обяви извънредно положение в икономиката и социалното дело. Целта на мярката е съживяване на икономиката и връщането на достойнството на френския работник.

Извънредните работни часове няма да се облагат с данъци. Освен това се мисли и за годишен бонус, който също няма да се облага с данъци. Французите, които имат доходи от по-малко от €2000 месечно, ще им бъдат възстановявани данъците.

Държавният глава отново потвърди желанието си да се бори с укриването на данъци, да сложи край на ненужните данъчни облекчения и да контролира по-добре публичните разходи.

Президентът заяви, че големите компании ще бъдат призовани да подкрепят усилията. „Аз ще ги събера и ще вземем решения през следващата седмица“, каза Еманюел Макрон.

Той не пропусна да обяви, че тогава ще започне и срещи с френските кметове, за да обсъдят проблемите на всеки регион и да намерят решения за всеки местен проблем.

През последните 40 години, условията са се влошавали, а разликата между съсловията се увеличава. По тази причина Еманюел Макрон обяви, че е влязъл активно в политиката, защото искал да промени тази несправедливост.

„За целта ще се опра на вас, ще се опра на гражданското общество“, обяви Макрон. Той не пропусна да отбележи, че и богатите трябва да дадат своята дан в справянето със социалната криза.

Облагането на високите данъци с нови данъци се провали, призна Макрон. За целта той мисли да обложи движимото имущество на богатите.

След седмици на ожесточени протести във Франция президентът Еманюел Макрон беше принуден да преразгледа политиката и да вземе активна позиция за преодоляване на кризата, породена от недоволството на „жълтите жилетки“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *