25.07.2024

Младен Маринов: В момента не се налага промяна на мерките за сигурност у нас

По повод нападението в Страсбург вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ще бъдат предложени допълнителни законодателни мерки за предотвратяване на такива инциденти у нас. Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че в момента не се налага промяна в мерките за сигурност у нас.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: По принцип винаги има готовност да се реагира в такива ситуации – те са взети от службите, от Министерството на вътрешните работи. Повече информация за случващото се в Страсбург – мисля, че виждаме и профила на атентатора, целта. Аз винаги съм казвал – крайно време е да излезем от този сън и да спрем да си въобразяваме, че някакви леко полудели хора правят атентати в Европа.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Към този момент няма необходимост и данни за промяна на мерките за сигурност, в смисъл като ниво на готовност, за реакция в България. Естествено разпоредих и вече се изпълняват засилени мерки за сигурност, тъй като знаете – наближават коледно-новогодишните празници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *