Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени Последни новини

1/4 от българите ще дадат над 300 лв. за коледни подаръци

Коледните празници наближават и пазаруването за тях вече е в ход. Голяма част от потребителите ще заложат именно на пазаруване по интернет, за това и самите онлайн търговци проучват нагласите на своите клиенти, съобщи „България он Ер“.

Според резултатите от проучването, всеки българин планира да пазарува за Коледа. Близо 80% от анкетираните обаче мислят да купуват подаръци само на най-близките си, а 20 на сто са склонни да зарадват всичките си роднини и приятели.

31 процента от запитаните смятат да отделят между 100 и 200 лева, а хората, които ще бъдат разточителни са в пъти повече от пестеливите. Една четвърт от запитаните са готови да дадат над 300 лева, тези които ще похарчат под 50 лева са едва 7 %.

Най-често в онлайн пространството се разглеждат обявите за мобилни телефони, следвани тези за най-изгодните оферти за игрови конзоли. Все още обаче търсен коледен подарък остават тротинетката и колелото.

А през януари, веднага след празниците миналата година – най-препродаваните стоки са били книгите, домакинските уреди и коледните играчки.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *