Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

По- скъпи лифт-карти за зимния сезон в Банско

Цените на лифт-картите в ски зона Банско ще бъдат по високи през зимния сезон, който се открива утре, 15 декември. Това обявиха от дружеството-концесионер, като посочиха, че основната причина е повишената цена на електроенергията.

Дневната карта за ползване на ски съоръженията, която досега беше 58 лева е с нова цена от 65 лева, като увеличението е 12%. Абонамент за целия сезон струва 1500 лева. „Работим с много гориво и електроенергия“, обясни директорът по маркетинг Иван Обрейков.

Има обаче намаления за семейните пакети и 20 дневните карти, каза той, като допълни, че се разширява обхватът на символичната цена от един лев, която досега беше само за децата до 7 годишна възраст.

„За пенсионери над 75 години също е 1 лев, за пенсионери под 75 са на цената на детската карта. Също така, за хора в неравностойно положение цената за кабинката е 1 лев, ако са заедно с придружител – също 1 лев“, каза Обрейков.

Другата новост тази година е свързана с опазването на планината от пластмасови отпадъци.

„Всичко минава в стъкло. Хартиени чинии и чаши с дървени лъжички и вилички, сламки от бамбук, само и само да спрем замърсяването“, добави директорът по маркетинг на дружеството концесионер.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *