25.07.2024

Германски съд забрани продажбите на някои модели iPhone

Qualcomm може да се похвали с нова победа в глобалната съдебна война с Apple след като решение на мюнхенски съд забрани на компанията да продава определени модели iPhone в Германия. Apple възнамерява да обжалва, но междувременно ще спре да предлага iPhone 7 и 8 в своите магазини в страната.Това не означава, че устройствата ще изчезнат напълно от местния пазар, защото те ще продължат да са налични през мобилните оператори и другите търговци, предава Mobile Bulgaria.

Решението отново е свързано с нарушаването на определени патенти на Qualcomm, но този път то засяга и използваните компоненти на компании като Qorvo. Германският съд отсъди, че телефоните с чип от Qorvo са в нарушение с патент на Qualcomm за т.нар. envelope tracking – функция, която помага на мобилните устройства да пестят енергия при изпращане и приемане на безжични сигнали.

Представител на компанията заявява, че в САЩ регулатори са отсъдили, че чиповете на Qorvo не нарушава щатската версия на патентите на Qualcomm, а освен това неин свидетел не е присъствал на изслушването в Германия. За да задейства изпълнението на съдебното решение Qualcomm ще трябва да плати залог от около 668.4 евро, което компанията обещава да направи през следващите дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *