Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Любопитно Последни новини

НАП: „Българите ще похарчат над 2 милиарда лева за празниците“

Харчим над 2 милиарда лева за празниците, показват данните на Националната агенция за приходите. Тази година се очаква рекордът да бъде подобрен, разказва NOVA. Според икономистите пикът на пазаруването се очаква да е на 23 и 24 декември.

Средно в най-натоварените дни ще извадим от джоба си 250 млн. лв. на ден. Всеки трети българин е заделил около 200 лв., а 7% от хората могат да отделят до 50 лв.

Тази година експерти очакват рекордната сума от 2 милиарда лева да похарчим само за Коледа. В сметката влизат парите, които отделяме за подаръци, пътувания и празничната трапеза.

Много от хората не се замислят толкова сериозно и пазаруват спонтанно – на принципа на Коледа всичко ни трябва. При електронната търговия се оказва, че електрониката е заменена от модата.

Така клик след клик и магазин след магазин общата сметка на българина набъбва до 2 милиарда лева. Става дума само за парите, похарчени у нас, без да се включват платените предварително резервации или екскурзии в чужбина.

Основната част от парите за Коледа са спестени, но за поредна година много от хората ще търсят и кредити. Експертите съветват да теглите малки суми за кратък период.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *