Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Над 7200 пациенти са минали през „Пирогов“ около празниците

През почивните дни около празниците над 7200 пациенти са преминали през „Пирогов“. За лечение са останали 1100. Това каза директорът на болницата проф. Асен Балтов в „Тази сутрин“ по bTV.

600 души в "Пирогов" в новогодишната нощ, момче остана без пръст

Виж още600 души в „Пирогов“ в новогодишната нощ, момче остана без пръст

За последното денонощие в травматологичния кабинет са преминали над 150 души. От пиратки са пострадали и три деца, от които 16-годишно момче е с ампутиран пръст, както и 10 възрастни.

Най-фрапантният сигнал по празниците е за младеж, уж подгонен от мечка. „Оказа се момче, което най-вероятно е употребило хапчета екстази. Някой го е видял, че ходи по къси гащета в планината“, разказа той.

Пациенти след препиване имаше и по коледните празници, имаше и по Нова година, като по Коледа бяха повече, заяви още проф. Балтов. „Хубавото е, че фалшивия алкохол вече го няма, защото той предизвикваше особено тежки поражения“, допълни директорът на „Пирогов“.

По празниците е имало и случаи на инфаркти и инсулти, като спрямо миналата година са били по-малко. „В следващите дни предстои рязко застудяване, така че рискът от инфаркти и инсулти се увеличава“, предупреди проф. Балтов.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *