Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Food Nutrition Outfit Здраве Изборът на редактора Красота & Здраве Най-четени

Разработиха ваксина, която гори мазнините без фитнес

Учени от университета в Копенхаген установиха, че белтъкът IL 6 може да се използва като задействащ механизъм за изгарянето на големи количества подкожни мазнини.

Въз основа на синтеза на белтъка специалистите разработиха препарат, който с една инжекция може да „излъже“ организма активно да се освобождава от подкожните мазнини. Изследователите установиха, че нивата на белтъка IL6 значително се повишават по време на физически натоварвания. Това води до изгарянето на мазнините в клетките и мускулите.

След като провели тестове с ваксината, датските специалисти стигнали до извода, че хората ще могат да отслабват и без да прибягват до интензивни физически упражнения.

Особеностите на новото откритие се състоят в това, че IL-6 се явява своеобразен енергиен регулатор и може „по команда“ да пренасочва енергията, „натрупана“ в организма при изгарянето на мазнините. Инжекция на допълнителни количества от този белтък в човешкия организъм отключва верижна реакция при изгарянето на мазнините и въглехидратите, пишат от БТА.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *