20.07.2024

Прокуратурата повдигна обвинение на дизайнерката Мегз за застрахователна измама

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на 28-годишната дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз, приятеля й Румен Рончев и нейния братовчед Антон Лесов по разследване за застрахователна измама.

Каканашева е обвиняема за подбудителство към обсебване в големи размери, съобщи пред Dir.bg говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. Тя е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Лесов и Рончев са обвинени като извършители, като 33-годишният братовчед на дизайнерката също е пуснат от ареста. Превозвачът Румен Рончев, който е собственик на транспортната фирма „Розова долина“, обаче остава в ареста за 72 часа.

До обвиненията се стигнало, след като в края на септември м.г. Миглена Каканашева обяви за откраднат джипа си „Мерцедес G350“. Автомобилът е лизингов и е собственост на „Софауто“, а стойността му е 98 000 лева. В жалбата, заведена в Първо РПУ в Пловдив, братовчедът на дизайнерката Антон Лесон написал, че паркирал джипа пред заведение в кв. „Кючук Париж“, а на следващата сутрин мерцедесът бил изчезнал.

По време на разследването обаче криминалистите се натъкнали на противоречиви факти и в крайна сметка се оказало, че джипът не е откраднат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *