Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Свят

Мей предупреди за катастрофа, ако споразумението за Брекзит бъде отхвърлено

Британският премиер Тереза Мей предупреди депутатите, че евентуално отхвърляне на предложения от нея план за напускане на Европейския съюз би имало катастрофални последствия за страната, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.


Мей отправи призива си за подкрепа само два дни преди гласуването в парламента, което се очаква да загуби. През декември правителството отмени насрочено гласуване по договореното с Брюксел споразумение, след като стана ясно, че то няма да получи подкрепата на достатъчен брой депутати. Няма признаци премиерката да е много по-близо до спечелването на необходимата й подкрепа.

Депутатите не трябва да разочароват хората, които гласуваха за Брекзит, заяви Мей в статия във в. „Сънди експрес“.


„Подобно нещо би накърнило катастрофално и непростимо доверието в нашата демокрация. Затова моето послание към парламента този уикенд е просто: време е да забравим игрите и да направим това, което е добро за страната“, казва тя.
В петък външният министър Джереми Хънт заяви, че ако споразумението бъде отхвърлено, може изобщо да не се стигне до Брекзит. Според в. „Сънди таймс“ недоволни депутати смятат през идната седмица да се опитат да прекъснат или отложат Брекзит

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *