Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Коментари Любопитно Най-четени Свят

Путин плаща в брой два пъти в годината

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разкри колко често президентът Владимир Путин използва пари в брой за плащане на сметки. В интервю за „Аргументи и факти“ Песков заяви, че държавният глава прави това веднъж или два пъти в годината.

По думите на прессекретаря на Кремъл Путин получава заплата, както и военна пенсия. Те се превеждат към картата на Путин, която е към банката „Россия“. Президентът я е избрал, след като американците наложиха санкции на Москва заради анексирането на Крим, а под ударите на санкциите попадна и въпросната банка.

Песков не разкри колко пари е пенсията на Путин, посочвайки, че не знае. Относно заплатата на президента, подобно на тази на премиера, се определяла с президентски указ. На Путин му се налагало да плаща в брой, само когато отива някъде на ски или например в заведение в планината.

Дмитрий Песков разкри и друга любопитна подробност, свързана с президента на Руската федерация. Путин не използвал смартфон, защото това означавало животът му да бъде „напълно прозрачен“. Путин освен това не изпитвал нужда да създаде акаунт в Туитър, подобно на Доналд Тръмп, защото „не се нуждаел от Туитър, за да е близо до хората“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *