Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

Дрогирани опитаха да прегазят полицай в Сливен, друг беше нападнат със сабя

За два случая на агресия срещу полицаи в събота следобед в Сливен съобщи bTV. При единия нападател направил опит да прегази униформен, а при другия полицай е бил нападнат с нож и „самоделна сабя“.

При първия случай полицейски патрул се опитал да спре автомобил. Шофьорът не се подчинил на сигнал „Стоп“. Започнало преследване из целия град, при което се създали множество предпоставки за катастрофи, разказаха униформените. На едно от кръстовищата мъжът спрял на червен светофар. Отново обаче се опитал да избяга, блъскайки полицейската кола и опитвайки се да прегази един от униформените. Полицаят се оказал на земята и е с охлузни рани. Шофьорът вече е задържан, а направената проба за наркотици се оказала положителна.

При втория случай полицаи отишли да помогнат на свои колеги в сливенския квартал „Надежда“, където имало масов бой. Там мъж извадил нож и сабя срещу униформените. Един от полицаите му наредил да хвърли хладното оръжие, но той замахнал със сабята към него. Мъжът дори заплашил полицая, че ще отиде в дома му и ще го запали. След това обаче се подчинил и бил задържан. Направената проба за наркотици също се оказала положителна.

И за двата случая са образувани досъдебни производства. Мъжете са задържани за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *