Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Последни новини Свят

27 души са загинали при кървав терористичен акт в църква във Филипините

Две бомби избухнаха в района на катедрала на остров в южната част на Филипините. Те отнеха живота на най-малко 19 и раниха 48 души, отишли на неделна литургия, съобщи началникът на националната полиция Оскар Албайалде, цитиран от „Асошиейтед прес“.

Сред жертвите има и цивилни, и военни – 7 войници и 20 мирни граждани. 14 войници са ранени, както и двама полицаи и 61 мирни граждани, показва последната равносметка, публикувана от местната полиция.На снимки в социалните мрежи се виждат отломки и тела, лежащи на улицата пред катедралата, срещу която са извършвани нападения и в миналото.

„Наредих на нашите войски да повишат нивото на тревога, да обезопасят всички религиозни обекти и обществени места и да приложат мерки за безопасност, за да предотвратят враждебни планове“, каза в комюнике министърът на националната отбрана Делфин Лорензана.

 Никой не е поел отговорност за нападението. 

Остров Джоло, където се намира катедралата, от дълго време е тормозен от екстремистите от групировката Абу Саяф. Тя е в черните списъци на САЩ и на Филипините с терористични организации, заради извършените от нея бомбени атентати, отвличания и обезглавявания.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *