Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Гласуват бюджета на София от 1,7 милиарда лева

Столичният общински съвет ще гласува бюджета на София за 2019 година в размер на 1 и 700 милиона лева. В сравнение с първоначално обсъждания вариант има увеличение на средствата, посочи заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов:

„Имаме увеличение от няколко източника. Едното е така нареченият „преходен остатък“, който със средства, които общинските структури имат към края на годината и съответно е наличен в началото на следващата. Другата корекция е, че увеличихме бюджета за купуване на нови метровлакове. Третото, което имаме като по-голямо, е социален проект. Другият източник на средства това беше нашата оценка за очакваните приходи през 2019-та година. Вече имаме добра информация за реализираните приходи през 2018-та. Това ни даде основание да сме по-прецизни в оценката за приходите от данъци и такси“.

Приоритети в работата на Столичната община през тази година ще бъдат екологията, образованието и транспортът. Заместник-кметът Дончо Барбалов ще бъде гост на предаването „Преди всички“ след 8.30.

Общинските съвети в Плевен и Сливен също ще обсъдят проектобюджетите за 2019 година, които са в размер съответно на 103 и 108 млн. лева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *