Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Internet Любопитно Най-четени Последни новини

Instagram с нов бутон

Когато правите селфи или записвате видео в Instagram Stories, вие може да добавяте стикери за местоположение, за въпроси и дори GIF с котка, която свири на електрическата китара. Скоро ще можете и да набирате средства за благотворителност.

Компанията Facebook, притежаваща Instagram, обяви в четвъртък, че Instagram Stories скоро ще има допълнителен стикер за дарение. Това означава, че приятелите, семейството и последователите ви ще имат възможност да дарят на дадена организация директно чрез приложението.

Емили Далтън Смит, директор управление на проекти за социални услуги във Facebook, заяви, че стикерът за дарение може да се използва само в полза на регистрирани организации с нестопанска цел. Това означава, че не бихте могли да събирате пари неправомерно за своя сметка или за някой ваш приятел. Подобно на Facebook, няма да има такса за обработка, а пълната сума на дарението ще се насочва директно към неправителствената организация.

По думите на Смит, новата опция е въведена след постъпила молба от нестопански организации. Добавянето на функцията към Instagram е естествена следваща стъпка за Facebook, събрал повече от 1 милиард долара чрез благотворителния си инструмент от началото на 2015 г.

Facebook все още не е обявил конкретна дата за пускането на бутона за дарение към Instagram.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *