Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт Спортове Футбол

Васил Божков поема управлението на „Левски“

Васил Божков ще поеме управлението на футболен клуб „Левски“. Това стана ясно от съобщение на неговата компания „НОВЕ Холдинг“.

В позицията се посочва, че „Левски“ е безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол. Това е причината групата компании, в които г-н Божков има участие, да се включат в необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба. Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат.

Пълното съобщение на „НОВЕ Холдинг“:

Уважаеми спортни привърженици и медии,

Във връзка с повишения обществен интерес и въпросите, свързани с промяната в управлението на ПФК „Левски“, Ви информираме за следното:

Г-н Васил Божков и компаниите, свързани с него повече от четвърт век подкрепят и работят в посока развитието на българския спорт и в частност българския футбол.

„Левски“ е безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол и като такъв предоставя потенциална възможност за успешно бизнес партньортво.

Това е причината групата компании, в които г-н Божков има участие, да се включат в необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба. Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат.Името на Васил Божков за първи път бе официализирано като новия силен човек в „Левски“ в края на миналата седмица. Това стори изпълнителният директор Павел Колев. Повод за изявлението му станаха слуховете, че мажоритарният пакет акции ще премине от ръцете на Спас Русев в бившите футболисти Христо Йовов, Димитър Иванков и Даниел Боримиров.

„Аз съм назначен в клуба от Васил Божков. Нямам информация, че акциите са прехвърлени на други хора. На този етап съм на работа в „Левски“. Ако Божков ми каже, че няма да е собственик, тогава ще си тръгна. Това ще стори и целият управителен съвет, което е напълно нормално. Нашата работа е да извършим одит и да начертаем стратегия за бъдещето на „Левски“, заяви тогава Колев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *