Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт Спортове

Министър Кралев откри 70-ото издание на боксовия турнир за Купа „Странджа“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 70-ото издание на международния турнир по бокс за мъже и жени за Купа „Странджа“.
В надпреварата, която се провежда от 14 до 19 февруари в зала „София“ в столицата, участват около 300 състезатели от 39 държави. България е представена от 29 боксьори, сред които носителите на купа „Странджа“ Даниел Асенов, Петър Белберов, Станимира Петрова, Деница Елисеева и Севда Асенова.

„За България е чест дълги години да организира най-стария международен турнир в Европа и един от най-старите в света. Репутацията на „Странджа“-та постоянно нараства, като за това говори и огромният брой участници тази година. Поздравявам президента на БФ Бокс Красимир Инински, че нашата федерация всяка година организира състезания от най-висок международен ранг. Сигурен съм, че и 70-ото издание ще протече при перфектна организация и нека най-добрите победят „, каза Кралев.
Пред медиите министърът добави, че добрата организация и честното съдийство привличат множество от най-добрите боксьори в света.
„Когато хората знаят, че си коректен с тях и не използваш домакинството за евтини победи и манипулиране на срещите, идват, за да се наслаждават на бокса, а много от големите световни сили изпробват първите си ръкавици. Надявам се да има сериозни битки и при мъжете, и при жените, а нашите боксьори да покажат, че са във форма в предолимпийската година“, каза Кралев.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *