Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

8 души задържани за боя в Кюстендил, издирва се 19-годишен

19-годишен младеж от ромския квартал в Кюстендил се издирва по подозрение, че е извършител на убийството, станало тази сутрин в центъра на града. Той е с три криминални прояви. Това съобщи директорът на ОД МВР Елиан Стамболийски.

Други 8 души, участвали в мелето, са задържани. Шефът на полицията и окръжният прокурор Маргарита Стефанова са категорични, че скандалът е битов, а не на етническа основа. Възникнал е в резултат на употреба на алкохол.

В масовия бой са участвали жители на Кюстендил, квартал „Изток” и село Слокощица.

„Човекът, причинил смъртта на 35-годишния мъж, е установен от свидетелски показания и от видеозаписи, предстои задържането му”, каза Елиан Стамболийски, цитиран от „Фокус“.

„Издирваният е от ромски произход, криминално проявен, има три криминални прояви и две от тях са за нанасяне на телесни повреди“, добави той.

По думите му издирваният е на възраст 19 години.

„Не говорим за напрежение между етносите, случаят е битов и е заради голямо количество поет алкохол”, каза Елиан Стамболийски.

По случая е иззет един газов пистолет, но той не е бил използван по време на побоя. Предстои да се установи дали починалото лице е участник в боя, или е бил случайно на мястото на инцидента.

Свалят се записи от всички камери наоколо. Сред задържаните има и криминално проявени. Иззет е един газов пистолет, който обаче не е ползван.

Нощният клуб „Иридиум“ ще бъде щателно проверен от всички институции дали има някакви нарушения в работата му.

Шестима души са пострадали при масовото сбиване пред заведение в Кюстендил. Това съобщи на брифинг Камелия Стефанова, ръководител на Окръжна прокуратура – Кюстендил.

„Работи се изключително интензивно. Причина за възникване на конфликта е употребата на алкохол от един от участниците в сбиването. Не може да говорим за възникнало напрежение в резултат на етнически въпроси”, каза Камелия Стефанова.

Започнато е досъдебно производство за престъпление по член 116, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс.

По думите ѝ в момента се изясняват всички участници, като се работи интензивно. Задържани са осем лица. Работи се в екип – наблюдаващ прокурор и разследващи полицаи, със съдействието на служители на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

Сред лицата има криминално проявени. Убитият няма криминални регистрации.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *