Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Ограничава се движението по някои пътища заради снега

Жълт код за силен вятър или снеговалежи е в сила днес за цялата страна.

През нощта на места започна обилен снеговалеж, който доведе до пътни ограничения в движението по някои пътища. Спира се преминаването на тежкотоварни камиони през прохода Превала, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Възстановено е движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона по по пътя София – Варна на територията на област Ловеч. Обстановката Ловешка област е усложнена след обилния снеговалеж, който в някои части на региона продължава. Пътищата са проходими при зимни условия, но някои населени места са без ток заради аварии в електропреносната мрежа. Снежната покривка достигна до 30 см в някои части на областта, а температурите паднаха до минус 12 градуса…

Възстановено е движението по пътя Плевен – Ловеч. Повече от 70 машини продължават да почистват и обработват републиканската пътна мрежа в областта. Затруднено е движението в някои участъци от общинската пътни мрежи в региона и улиците в населените места. Има много заледени и заснежени участъци. Няма данни за закъсали автомобили в региона, въпреки че от бурния вятър на места има и снегонавявания. Температурите паднаха до минус 12 градуса. Община Априлци и населени места в Троянско, Тетевенско и Луковитско останаха без ток заради аварии в елесктропреносната мрежа, които все още се отстраняват.

Пътищата са проходими при зимни условия. Затворен за движение е Троянският проход. В община Троян все още има населени места са без ток заради аварии в електропреносната мрежа.

Напълно е възстановено движението на МПС над 12 тона по магистралите „Струма“ и „Тракия“.

Ограничения има още в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.

Поради ограничението по пътя Монтана – Лом в двете посоки трафикът се пренасочва по алтернативен маршрут Ружинци – Тополовец – Лом.

Водачите на камиони над 12 тона изчакват на място в района на Враца по пътя Видин – София поради снегопочистване.
Възстановено е движението по пътя Плевен – Русе в участъка между селата Телиш и Радомирци.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *