Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

3023 пешеходци са глобени за неправилно пресичане

3 023 пешеходци са наказани за неспазване на Закона за движение по пътищата, сред които са засечени и 109 случая, в които нарушенията на възрастните са били извършени в присъствието на деца.

Санкционирани са 443 водачи за отнемане на предимство на пешеходец.

Целта на подобни операции е да се намалят инцидентите с пешеходци на пътя, които са най-уязвимата група участници в движението по пътищата. Акциите ще се провеждат ежемесечно на територията на всички областни дирекции на МВР.

„По отношение на водачите се допуска недостатъчна концентрация. Не се съблюдава района, в който се кара превозното средство, че е жилищна зона…Не се съобразяват със знаците. А пешеходците не обръщат внимание, много често може би мислят за друго. Пресичат без да се огледат, говорейки по телефон“, каза Илия Георгиев от „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“.

Такива акции ще има и през следващите месеци. А иначе във връзка с влошаването на времето, което се очаква, пътните полицаи напомниха, шофьорите да бъдат внимателни и да не тръгват на път, ако автомобилите им не са изправни.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *