Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Последни новини Свят

Последният вот по сделката за Brexit ще се състои до 12 март

Британският премиер Тереза Мей заяви, че депутатите няма да имат шанс да гласуват отново по сделката за Brexit тази седмица, но обеща, че това ще стане до 12 март, предава AFP.

„Тази седмица няма да се проведе решаващото гласуване в парламента. Но ще гарантираме, че това ще се случи до 12 март,“ каза тя пред британски медии по пътя към среща на върха на европейските и арабските лидери в Египет, цитирана от агенция „Фокус“. След като депутатите отхвърлиха споразумението за оттеглянето миналия месец, премиерът продължава да търси разрешение за най-големия проблем – предпазният механизъм за ирландската граница.

Тереза Мей ще проведе разговори в кулоарите на срещата на върха в Шарм ел-Шейх с други лидери на ЕС и заяви, че нейният екип ще се върне в Брюксел следващия вторник.

По-рано тя обеща, че ако не може да внесе преразгледаното споразумение обратно в парламента тази седмица, тя ще позволи на депутатите в сряда да обсъдят собствените си идеи за пътя напред. Трима от нейните министри от кабинета в събота предупредиха, че ако няма пробив тази седмица, парламентът трябва да гласува за отлагане на Brexit, вместо да рискува да напусне ЕС без споразумение.

„Все още имаме възможност да напуснем Европейския съюз със споразумение на 29 март,“ каза Мей в неделя. Тя допълни, че отлагането на Brexit „не решава проблема. Винаги ще дойде момент, в който трябва да решим дали да приемем споразумението, което е било договорено или не“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *