Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Travel Бизнес Бизнес Изборът на редактора

Гърция отчете 33 милиона чужди туристи за 2018 г.

Гърция отново отбеляза рекорд в сферата на туризма. Българите – масово предпочитат за почивка южната ни съседка и по-конкретно Халкидики, отчитат туроператорите.

В Гърция непрестанно се увеличава броят на чуждестранните туристи. През 2018 година се отчетени рекордните за последните няколко години 33 милиона посещения на чужденци с приход 16 милиарда евро, съобщи Държавната агенция по приходите.Достигна се до непознат досега феномен – острови като Санторини достигнаха максимума на посещения и ограничават приемането на туристи.

Важен фактор за гръцката туристическа индустрия са и българите, които са сред водещите групи туристи в Северна Гърция и Халкидики. Туроператорите коментират, че поради близостта нашенци подкрепят гръцкия туризъм и извън сезона.

Целта на министерството на туризма в Атина е увеличаване на руските туристи, което е много трудно в конкуренция с България, посочват специалисти. Преди дни беше договорено с руската страна увеличаване на директните полети към гръцките острови в Егейско море и преди всичко към Крит – най-търсеното място за почивка на руската туристическа борса.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *