Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Митинги Най-четени Общество

Шофьори и ватмани излизат за пореден протест пред Столичната община

Шофьори и ватмани от столичния градски транспорт излизат за втори пореден път пред сградата на Столичната община в знак на недоволство от ниските заплати и условията на труд. Администрацията и синдикатите се договориха миналата седмица за подписване на споразумение, което да даде решение на проблемите и тригодишна програма за увеличение на възнагражденията.

Близо месец шофьори и ватмани от столичния градски транспорт носят жълти и оранжеви жилетки по време на работа:“Това е начин да покажем, че не сме съгласни. Никой не говори за политически стачки. Нашите искания са за условия на труд, увеличение на доходите на работниците и намаляване на работния ден с един час. Надявам се госпожа кметицата и управниците да вземат под внимание всичките тези неща“.

Кметът на София Йорданка Фандъкова се е запознала с исканията на работещите в градския транспорт:

„Нашият ангажимент е в две посоки: подобряване условията за гражданите и в същото време, разбира се, че трябва да осигурим и добри шофьори, отпочинали, които да могат да работят. Шофьорите са прави в исканията си за по-добри условия на труд. Продължават моите срещи с всички – по всички гаражи и с всички шофьори“.

В 12.30 ч., в сградата на Общината ще заседава Комисията по транспорт в Столичния общински съвет. Очаква се да присъства омбудсманът Мая Манолова и представители на шофьорите.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *