Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Паоло Пининфарина идва у нас за III Ден на италианския дизайн по света

Конфиндустрия България и Аутомотив Клъстер България организират конференция „Automotive Design – Pininfarina Design: Tradition and Innovation“, на която основен лектор ще бъде инж. Паоло Пининфарина. Диригентът на легендарното дизайнерско студио пристига у нас директно от автосалона в Женева, където представи забележителния електрически суперавтомобил Pininfarina Battista. Събитието ще се проведе на 19 март 2019, вторник, от 16:00 ч. в София Тех Парк, иновационен форум „Джон Атанасов“, в рамките на III Ден на италианския дизайн по света.

Събитието се провежда в сътрудничество с Италиански Културен Институт в София и с подкрепата на CAP Arreghini, METALSISTEM, Алиталия, Е.Миролио, My Tech.

За трети път в различни страни по света ще бъде отбелязан денят на италианския дизайн, като през 2019 събитието ще бъде посветено на аутомотив дизайна. Входът е свободен, а всички почитатели на дизайна – автомобилен, интериорен и продуктов – са добре дошли на 19 март от 16:00 ч. в иновационен форум „Джон Атанасов“ в рамките на София Тех Парк.
Специален гост на събитието ще бъде инж. Паоло Пининфарина, който ще изнесе презентация, посветена на традициите и иновациите в дизайна като далеч ще надхвърли границите на автомобилния сектор. Инж. Паоло Пининфарина идва в София директно от автосалона в Женева. На брега на Женевското езеро се състоя премиерата на първия изцяло самостоятелно разработен суперавтомобил на Pininfarina, кръстен на основателя на компанията Battista Pininfarina. Изцяло електрическата високотехнологична хиперкола с 1900 к.с. открадна шоуто от утвърдени имена в автомобилната индустрия като Ferrari и Koenigsegg. В София инж. Пининфарина ще разкаже повече за проекта за създаването на Pininfarina Battista и ще разкрие подробности от кухнята на световния дизайн. Паоло Пининфарина вече десет години ръководи легендарното дизайнерско студио, създадено от дядо му Батиста Пининфарина. Освен с някои от най-впечатляващите модели на Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, GM и Maserati, Pininfarina може да се похвали с дизайн на влакове, самолети, яхти, интериорни решения и множество потребителски стоки, които носят известния подпис на студиото.

Денят на дизайна ще бъде открит от г-н Емил Караниколов, министър на икономиката, Н. Пр. Стефано Балди, посланик на Република Италия и главния архитект на Столична община г-н Здравко Здравков.

Конфиндустрия България
Конфиндустрия България е създадена преди повече от 19 години и към настоящия момент обединява почти 300 дружества с италианско участие, които са инвестирали и развиват своята дейност в отделните икономически сектори в страната. Общият оборот на дружествата, членуващи в Конфиндустрия България, е 2,95 милиарда лева, а осигурените работни места от нашите фирми са над 20 000. Сдружението е международно представителство на Конфиндустрия, най-голямата работодателска организация в Европа.

Аутомотив Клъстер България
Аутомотив Клъстер България представлява интересите на един от най-бързо развиващите се икономически браншове в България – автомобилната индустрия и производството на автомобили и компоненти за тях. Клъстерът обединява повечето от над 220 автомобилни производителя в страната, които произвеждат компоненти за почти всяка световна марка автомобили. По-голямата част от тях са първо, второ и трето ниво доставчици. В индустрията има над 50 000 заети, като общият ѝ оборот за 2017 е на стойност 4 млрд. евро, което представлява над 8% от БВП.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *