Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Пореден скандал в столично училище в Банкя

Недоволство на родители след изказване на директорката на 78-мо училище в Банкя. Думите й са записани на учителски съвет без нейното знание. Според записа тя казва за самите учители и на самите учители да не дават информация на родителите за децата им.

Да, записът е направен на педагогически съвет, които педагогически съвети се провеждат един път в месеца. На тях се говорят много неща – думите са мои, но те са извадени от контекста на някакво изречение, с което аз съм искала да илюстрирам нещо. Това каза във включване в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ директорът на 78-мо училище в Банкя Весела Неделчева. Аз не мога да си спомня точно какъв е бил контекста, но щом е в този период най-вероятно е бил в смисъл за родители, които са проявили агресивно поведение по време на пропусквателния режим, добави тя. Аз съм казала, че учителите трябва да бъдат внимателни с тези родители, които са агресивни и които създават опасност за живота и здравето на децата, каза още директорката.

Аз се опитвах тези думи в какъвто и да е контекст, но в какъвто и контекст да ги намествам и да ги въртя, тези думи са едно генерализиране и говорим, че са казани във връзка с единици родители, в никакъв случай не е окей така да бъде генерализирано всичко, каза Васил Николов. Това отношение е унизително и към самите учители. Ние сме родителска организация, просто тези учители няма кой да ги защити и те почнаха да се обръщат към нас, добави Николов.

Миналата учебна година моят син учеше тук, но преместих детето си заради отношението и организацията на работа в училището, така наречения гарнизон, който се управлява от госпожа Неделчева, каза един от присъстващите родители.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *