Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени Свят

Ердоган откри най-големия увеселителен парк в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган откри днес най-големия увеселителен парк в Турция и използва случая за поредна словесна битка срещу опозицията преди ключовите местни избори в страната на 31 март, предаде ДПА.

АнкаПарк, известен още и като Уъндърленд Юрейша (Wonderland Eurasia), разполага с 1200 атракциона. Паркът е построен на площ от 1,3 млн. кв.м в столицата Анкара – един от най-важните градове в борбата за изборите за местни органи на властта. Според няколко проучвания Мансур Яваш, кандидат за кмет на опозицията, води в предпочитанията на избирателите.

Ердоган използва случая при тържественото откриване на парка, за да нападне Яваш, обвинявайки го във фалшификация и укриване на данъци.

„Анкара е сърцето на турската държава. Анкара е прекалено важна, за да бъде поверена на хора, замесени в тъмни машинации“, каза той, визирайки обвиненията на прокуратурата срещу Яваш за злоупотреба по времето, когато е бил адвокат.

В интервю вчера Ердоган заяви, че дори и Яваш да спечели, той няма да получи наказателна неприкосновеност, като предупреди гражданите на Анкара, че тогава „те, за съжаление, ще трябва да платят висока цена“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *