Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Коментари Митинги Най-четени Общество

Руска фирма изкарва 5000 таксита на протест

Националният таксиметров синдикат излиза на протест срещу фирма за таксита на ръба на закона. Става дума за руската „Максим“, предаде NOVА.


Протестът ще се състои в четвъртък от 14 часа. Срещу нелегалните таксита на „Максим“ се обединиха всички таксиметрови фирми. КЗК също започва проверка.
„Излизаме на протест сега, защото от около две години тази фирма оперира на софийския пазар по този порочен начин, а вече и в други градове За момента нямаме реален резултат за преустановяването на тази дейност. Решихме да предприемем тази крачка като крайна мярка, за да можем да активизираме институциите, които имат правомощия в тази посока. В рамките на днешния ден ще бъде внесена официална протестна нота до едни от най-големите и най-важни институции в Република България, заедно с наша разработка, която касае принципа на работа на тази фирма, срещу която се изправяме“, обясни Райна Димитрова, председател на Националния таксиметров синдикат. Тя допълни, че към протеста ще се присъединят всички, които законно извършват таксиметрови превози. Участие са заявили над 5000 автомобила.
В една от бившите съветски републики въпросната фирма е нулирала целия таксиметров пазар, возейки на дъмпингови цени, допълниха от синдиката.
Руската компания предлага хора с личните си коли, без какъвто и да е било лиценз за таксита и без касов апарат, да возят пътници срещу заплащане, предаде в репортаж NOVA.
Колата не е оборудвана с касов апарат, няма и карта на водача. „Абсолютно никакви изисквания няма към шофьора. По никакъв начин не са ме карали да подпиша каквото и да било. Аз съм ходил в офиса точно един път, и то защото имах проблем със самото приложение“, казва човек, работил във фирмата, пожелал да остане анонимен.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *