Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Стилиян Дичев представя: Музикални кодове

Да се занимаваш с изобразително изкуство, архитектура и интериорен дизайн и да си вдъхновен от музиката, не е нещо необичайно. Нестандартно е да обвържеш двете абстрактни изкуства в лично преживяване и арт събитие. Това прави Стилиян Дичев с изложбата си Музикални кодове. Галерия Оборище 5 посреща новата експозиция на художника за една седмица от 3 април.

Музикални кодове е диалог между изобразителното изкуство и музиката и персонално преживяване на автора в опитите му да открие и пресъздаде силата на тази синергия. Изграждането, композицията и ритъмът в тези две абстрактни изкуства са изключително близки и още по-въздействащи, когато са заедно и в синхрон.

Художникът представя 20 живописни платна в среден и голям размер, които отразяват творческите му търсения и вдъхновения през последните три години. Дичев традиционно използва прости и класически инструменти – ленено платно и акрилни бои, за да изрази многопластието на настроенията си – понякога – експресивни и ярки, друг път – смирени и нежни.

Временна сцена за виртуалния разговор между музика и изобразително изкуство, провокиран от Стилиян Дичев, става галерия Оборище 5. Залата в близост до Музикалното училище в София, е идеално адаптирана за излагане на съвременно изкуство и същевременно – много подходяща за музикални изпълнения. Вдъхновени от картините на автора, впечатляващите млади изпълнители Катерина Радева /пиано/ и Виктория Маринова /цигулка/ сами избират репертоара, с който да озвучат официалното откриване на Музикалните кодове на Стилиян Дичев.

Музикални кодове се открива на 3 април /сряда/ в 19:00 и ще бъде в Галерия Оборище 5 до 8 април.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *