Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

Шакира отхвърли обвиненията в плагиатство

Колумбийската певица Шакира и сънародникът ѝ Карлос Вивес, които са обвинени в плагиатство от кубински изпълнител, отхвърлиха обвиненията в мадридски съд, предаде Франс прес.Шакира бе малко изнервена. Тя увери, че никога не е чувала песента „Yo te quiero tanto“ (Обичам те толкова много) на кубинеца Ливан Рафаел Кастеляно Валдес, с псевдонима Ливам. Не го познавах“, допълни Карлос Вивес, който е композирал песента „La bicicleta“ (Велосипедът) и е автор на голяма част от текста ѝ заедно с продуцента Андрес Кастро. „Сони мюзик“ и Кастро също са обвинени в плагиатство в рамките на това съдебно дело.Ливам и неговата звукозаписна компания „Марила Дианик Ромеу“ твърдят, че в песента „La bicicleta“, която спечели награда Грами за латино музика през 2016 г., е копирана част от излязлата през 1997 г. „Yo te quiero tanto“.
Това е като да откраднеш едно от децата ми“, каза през сълзи кубинският изпълнител в съда. Той отбеляза, че продуцентът Кастро е имал достъп до неговата песен чрез свой представител. Ливам иска да бъдат признати авторските му права в рамките на съдебното дело за онова, което смята за плагиатство.

„Няма никакво сходство между двете песни, що се отнася до мелодията и застъпената в тях тематика“, настоя Шакира. Тя поясни, че не е участвала в композирането на „La bicicleta“, а само в написването на един от двата ѝ рефрена.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *