Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини Свят

Британското правителство обмисля четвърти вот на сделката за Брекзит

Британското правителство обмисля да направи четвърти опит сделката за Брекзит да бъде гласувана в парламента. След вчерашния трети неуспешен вот, премиерът Тереза Мей беше категорична, че ще намери изход от създалата се криза преди 12 април. Това е денят, в който ЕС ще очаква или изцяло ново предложение от Лондон, или Великобритания ще трябва да напусне без сделка.
Денят, който се очакваше да бъде първи за Великобритания извън ЕС, се оказа поредния, в който казусът Брекзит се заплете още повече. След като вчера Тереза Мей изрази увереност, че ще намери начин да убеди британските депутати, че нейната сделка, е единственото възможно решение на кризата, днес стана ясно, че тя губи все повече подкрепа, дори в редиците на своята консервативната партия.

В редакционна статия на днешния брой на вестник „Телеграф“, Мей беше призована час по-скоро да подаде оставка. Консервативният вестник подчертава, че е време Брюксел да бъде помолен за дълга отсрочка за Брекзит, но и че тези преговори не трябва да се водят от сегашния премиер.

На този фон от британското вътрешно министерство обявиха, че европейските граждани, които желаят да уредят статута си, вече могат да го направят.
Лидерите на страните от ЕС се събират на извънредна среща на 10 април, за да обсъдят казусът Брекзит. На 12-и Великобритания трябва или да е готова с ново предложение, или да напусне, но без сделка.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *