Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Съд разпореди на милионер да събори имението си за 64 млн. долара

Френски съд разпореди на бизнесмен мултимилионер, които в продължение на повече от десетилетие строи своята къща мечта, да я събори, защото нямал разрешително за това.

Имотният предприемач Пиер Дитер е получил срок от 18 месеца, за да унищожи своето имение на стойност 64 млн. долара в Грас, южна Франция. Съдът също така му е наложил глоба от 450 000 евро. Имотът с площ от 3 000 кв. м. е построен около купена през 2000 г,. ферма с площ 200 кв. м. и в момента се оценява на 64 млн. долара, според властите.

Според Myprivatevillas, имението е разположено върху 17 акра, разполага с 18 стаи, две площадки за хеликоптер, басейн и добре поддържана градина. То е построено в традиционен тоскански стил, но се намира на около 40 км. от Ница. Съдът също така информира Дитер, че ще бъде глобен с допълнителни 500 евро на ден за всеки ден просрочие на крайния срок за събарянето на имението, информира Business Insider.

През януари по време на предварителното изслушване в съда, прокурор Пиер-Жан Гори определи къщата като „фараонски проект, който е построен напълно незаконно. „Той добави, че строитеството е извършено в „в нарушение на градоустройствените правила за безопасност и опазване на околната среда“ от собственик, който „се интересува единствено от парите,“ информира Le Figaro.

Решението на съда от тази седмица слага край на продължилата 14 години съдебна битка между съдилищата в Екс ан прованс, собственикът Дитер и няколко от неговите съседи. Дитер трябва да разруши всички части от имението си, които са построенни без разрешително за строеж, но може да остави купената от него първоначално ферма, според решението на съда. Съседите се оплакват от шума причинияван от гостите, които наемат къщата срещу 50 000 евро на вечер за сватби и празненства, както и от неудобството, което им създават снимките за големи телевизионни и кино продукции, които се правят в къщата.

Дитер е заявил пред съда, че ще се съобрази с решението за събаряне на всички сгради, построени без разрешително.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *