Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Свят

Италия връща понятията „баща“ и „майка“ на формулярите за лични карти

Италианското правителство възстанови тази седмица понятията „баща“ и „майка“ на формулярите за личните карти, което предизвика бурни реакции от гей асоциации в Италия, съобщи Франс прес.
„Малко по малко намираме правилния път“, изрази задоволство вицепремиерът и лидер на крайнодясната партия „Лига“ Матео Салвини, противник на въведените през 2015 г. от левоцентристкото правителство на Матео Ренци понятия „родител 1“ и „родител 2“.

Подписан през януари от Салвини, който е и министър на вътрешните работи, този указ влезе в сила вчера след публикуването му в Държавен вестник.

Организации за защита на правата на хомосексуалистите и представители на коалиционния съюзник на Салвини, Движение „Пет звезди“, разкритикуваха тази мярка като дискриминация срещу децата на лесбийките и гейовете. Заедно с Общата италианска конфедерация на труда, те внесоха жалба в административни съдилища.

Италианският закон не позволява изрично детето да има двама бащи или две майки, но някои гей двойки успяват чрез различни правни механизми да узаконят родителския си статут.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *