Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Промени в движението по „Хемус“ и „Тракия“

За улесняване на трафика в почивните дни в участъците с ремонти по магистралите „Тракия“ и „Хемус“ ще бъдат осигурени по две ленти за движение, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Временната организация на движението се въвежда в участъците с виадукти.

В първия почивен ден – 6 април се осигуряват по две ленти за движение в посока Бургас и Варна и по една в посока София.

В неделя, когато се очакват повече хора да пътуват към столицата, в същите участъци ще има по две ленти за София и една за Бургас или Варна. АПИ апелира шофьорите да карат разумно, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението.

На АМ „Тракия“ се ремонтира платното за Бургас на виадуктите – при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър, мостът над река Тополница при 77-ми км и над река Елшишка при 89-ти км на автомагистралата, уточняват от пътната агенция.

От АПИ припомнят, че в срок до 30-ти април движението от 77-ми до 78-ми км в посока Пловдив е ограничено в активната и аварийната лента поради ремонт на моста над река Тополница.

Пътната агенция въвежда и временна организация на движението по моста над река Елшишка при км 89-ти на АМ „Тракия“.

Там движението се осъщестява двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика от 13 ч. всеки петък до 17 ч. в събота има две ленти в посока Пловдив и една за София. От 17 ч. всяка събота до 10 ч. в понеделник се осигуряват две ленти в посока София и една – за Пловдив.

От АПИ съветват шофьорите, които желаят да избегнат отсечката в ремонт над река Елшишка да използват следните алтернативни маршрути:

През пътен възел „Церово“ на АМ „Тракия – път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен – Звъничево – Пазарджик/ – път II-37 /Пазарджик/ – пътен възел „Пазарджик“ на АМ „Тракия“;

През пътен възел „Церово“ на АМ „Тракия – път III-8402 /Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември/ – път I-8 /Лозен – Звъничево – Пазарджик/ – пътен възел „Цалапица“ на АМ „Тракия“;

През пътен възел „Калугерово“ – път III-803 /Динката – Драгор/ – път II-37 – пътен възел „Пазарджик“ на АМ „Тракия“.

С неотложен ремонт са още три виадукта на АМ „Хемус“. От АПИ припомнят, че те не са ремонтирани от 30 години. На територията на Софийска област това са виадуктите при 19-ти, 36-ти и 37-ми километър и тръбата за София на тунел „Витиня“.

Движението от 14-ти до 23-ти километър на автомагистралата се осъществява двупосочно в платното за София поради ремонт на платното за Варна на виадукта при 19-ти км /“Потоп“/, посочват от пътната агенция.

За улеснение на трафика в края на работната седмица – в петък и събота, има две ленти в посока Варна и една за София, а в неделя и понеделник сутрин две ленти за София и една за Варна.

Двупосочно се осъществява движението в участъка между 33-ти и 40-ти километър на АМ „Хемус“. От АПИ уточняват, че то се извършва в платното за София поради ремонт в платното за Варна на виадуктите при 36-ти км /“Коренишки дол“/ и при 37-ми км.

От пресцентъра на Пътната агенция припомнят, че АМ „Хемус“ се ремонтира и тръбата за София на тунел „Витиня“. Движението там се осъществява двупосочно в основно обновената тръба на тунела в посока – Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи.

Двупосочно се осъществява и движението на АМ „Хемус“ на територията на област Варна. В ремонт е участъкът между пътен възел „Неофит Рилски“ и естакада „Девня“.

АПИ въвежда двупосочно движение в платното за Варна, където скоростта е ограничена до 90 км/ч.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *