Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Свят

Десетки пакети с кокаин изхвърли Черно море край румънския бряг

Десетки пакети с кокаин са били изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море. Дрогата е изплувала в района от град Нъводари на север до Мангалия на юг, съобщава ТАСС, като се позовава на Медиафакс. Според органите на следствието става дума за количество от над сто килограма наркотик, пише 24 часа.

Местни жители са започнали да намират пакетите на плажовете от петък. Засега няма обобщени данни, но пакетите са около стотина, всеки от които с до един килограм кокаин. Полицията в Констанца призова хората да не укриват пакетите, а да съобщават в полицията или на спешния телефон 112, предаде БТА.

Полицейските власти съобщиха, че в момента на черноморското крайбрежие на Румъния се провежда голяма операция срещу търговията с наркотици с участието на над 300 полицейски, гранични и жандармерийски служители, 60 автомобила, 14 плавателни съда и 2 хеликоптера.

Предполага се, че пакетите с кокаин може да принадлежат към същата партида, част от която беше намерена в края на март в захвърлена моторница на пуст плаж в делтата на Дунав. Тогава румънската полиция откри в двойно дъно на лодката повече от 800 килограма наркотици, вероятно кокаин, на стойност 300 млн. евро на черния пазар

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *