Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Любопитно Най-четени

Гушкането на котка намалява стреса

9 от 10 души, които имат котки за домашни любимци, признават, че гушването им намалява собственото им ниво на стрест. А 1 на всеки 10 дори предпочита да релаксира в компанията на котката си повече, отколкото в тази на партньора си, разкрива Express.

Това са само два от интересните резултати от проучване, проведено по поръчка на компанията за храни за домашни любимци Whiskas. От него личи още, че повече от половината от онези 1 000 души, които са били интервюирани, дори споделят, че в моменти на напрежение се доверяват на своите котки все едно са им близки хора.

„На котките се гледа като на мистериозни и независими същества, което обаче е просто един стереотип. Те също споделят уникална и специална връзка със своите собственици, така както малкото лъвче е близко до майка си в джунглата“, обяснява Сандра МакКън, специалист по котешко поведение.

„Доста често динамиката в отношенията между котката и нейния господар прилича на връзките, които се оформят в стадата на лъвовете, тигрите и другите големи котки“, продължава тя и посочва, че почти всички собственици считат своите домашни любимци-котки за членове на семейството. Освен това две трети от запитаните в рамките на проучването признават, че оформят мнението си за други хора на базата на това как се отнасят те със своите домашни любимци.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *