13.07.2024

Интензивни дъждове и градушки валяха на много места в страната на Велика събота. Ледени късове паднаха на няколко места в Западна България, включително в части от София.

Градушки имаше и в Благоевград, Белоградчик и Видинско. В следобедните часове в столицата се разрази и гръмотевична буря.

Заради лошото време без ток останаха десетки градове и села. В Южна България няма електрозахранване в 10 населени места, съобщиха за NOVA от „Електроразпределение Юг“. Без ток са смолянските села Дорян, Кошница, Ухловица, Черешево, Чирекево, Широка лъка, както и Гильовци, Козичено, Порой, Гълъбец, Оризари в Бургаска област.

Улици се наводниха и в Плевен.

В Кюстендил, заради бурята в следобедните часове, започнаха да падат предмети от джамията в центъра на града. Наложи се полиция да обезопасява района. Силният вятър причини късо съединение в електропреносната мрежа на околовръстния път в района на отбивката за село Соволяно, вследствие на което пламнаха сухи треви и храсти. Общо шест са сигналите в града за паднали дървета в града. Един от клоните се е стоварил върху лек автомобил. Щетите са само материални, няма пострадали хора.

През нощта срещу неделя и на Великден ще вали повече в източните райони. През цялата следваща седмица времето се очертава нестабилно с превалявания и гръмотевична активност в следобедните часове. Дневните температури ще се колебаят около 20 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *