Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора

Роми потрошиха заведение в Кърнаре, местните излизат на протест

Десетки българи от Кърнаре излизат днес на протест срещу роми от селото. Хората ще протестират на площада, където снощи двадесет въоръжени роми помляха заведение в центъра на Кърнаре, съобщи Марица, предаде Канал 3.

Екшънът се разиграл около 23.00 часа. Няколко млади роми от Кърнаре поискали да влязат в заведението на Георги Алексиев, за да пият бира. Кафенето обаче било затворено, в него имало семейно абитуриентско парти.

Ромите побеснели от отказа да бъдат обслужени. Само няколко минути след това пред заведението пристигнала група от 20 младежи, въоръжени с големи ножове. Начело бил 30-годишен циганин от махалата, който командвал бандата. С колове и камъни те потрошили заведението.

Хората се разбягаха, няма ранени, а тарторът на групата бе задържан, разказаха жители на Кърнаре пред пловдивската медия.

„Потресени сме от това, което стана снощи в селото, заявиха местните. Ромите пристигнаха изведнъж, бяха голяма и въоръжена група. Нямаше никакъв повод за този вандализъм. Това заведение по принцип не работи вечер и те знаят това. Кафенето работи само до обяд, а снощи там имаше абитуриентска вечер“, разказа очевидец. „Претенциите на ромите да си купят бира оттам бяха съвсем неоснователни“, допълни човекът от Кърнаре.

Кърнаре е едно селата с най-многобройно ромско население в Подбалкана, ромската махалата е в западната част на селото, но никога досега не се стигало до толкова остър конфликт, уточняват от Марица.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *